Webshop a lakberendezési tárgyaknak

Világ életemben nagyon érdekelt a lakberendezés, mindig az ezzel kapcsolatos oldalakat bújtam. Kiskoromban ez kimerült abban, hogy nézegettem az újságok képeit, később viszont, ahogy az internet egyre inkább kezdett teret hódítani, rátaláltam olyan weblapokra, ahonnan nagyon sok inspirációt tudtam begyűjteni. A mai napig nagy segítséget jelent nekem az internet, hiszen ott már mindent meg lehet találni, legyen bármire is szükségünk. Van egy bizonyos stílusom, ami az évek során kialakult, és nagyon sok embernek tetszik is. Nem lehet pontosan meghatározni, hogy milyen is, inkább látni kell. Amikor megvettem az első saját lakásom, és a berendezésre került a sor, rádöbbentem, hogy azokat a dolgokat nagyon kevés helyen lehet kapni, amikre nekem szükségem lenne. Nagy munka és kitartás árán sikerült egy olyan lakást berendeznem, ami szerintem hűen tükröz engem és az ízlésemet is. Amikor egyik nap beszélgettem erről anyukámmal és panaszkodtam neki, milyen nehéz dolgom volt, azt válaszolta, hogy lehet ez az, amivel a későbbiekben foglalkoznom kellene. Először kinevettem, de aztán később szöget ütött a fejembe ez a gondolat.  

Végiggondoltam, és nem is tűnt akkora butaságnak a dolog, mint ahogy azt először gondoltam. Valószínűnek tartottam, hogy sokan járhatnak az enyémhez hasonló cipőben, és ők mit csináljanak, ha esetleg nem tudják, hogy hol kellene kezdeniük a keresést. Úgy döntöttem, hogy kicsit jobban beleásom magam ebbe a dologba, és indítok egy lakberendezési tárgyakat forgalmazó webshopot. Az ötlet elsőre meredeknek tűnt, de ahogy haladtam előre, úgy vált a dolog egyre bizonyosabbá és egyszerűbbé.

Az első felmerülő és egyben szerintem legkomolyabb probléma az volt, hogy nem volt elég tárhelyem a számítógépemen ahhoz, hogy el tudjam indítani a kis webshopomat. Erre kerestem megoldást, és találtam is a rackforest.hu – n tárhely szolgáltatás képében. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen lehetőség, de nagyon örültem is neki, hiszen ez jelentette nekem végül a megoldást. Nézelődtem a csomagok között, és mivel nem értek hozzá, és ránézésre nem tudtam megmondani, mi kell nekem, elolvastam a leírásokat. Végül az SSD Four csomag mellett tettem le a voksom, ugyanis a leírásban azt olvastam, hogy ezt induló webshopoknak és kisvállalatoknak ajánlják elsősorban. Amit tudni kell róla, hogy a csomag tartalmaz levelező lehetőséget és 1 – 2 bemutatkozó oldalt is. A maximum látogatói szám, ameddig ezt a csomagot ajánlják az kb. napi 1 000 egyedi látogató. Ezután kicsit utánanéztem, hogy pontosan mit is kell tudni magáról a vállalkozásról. Azt tudtam meg, hogy egy magyar vállalatról van szó, és abból a célból lett létrehozva, hogy egy olyan szolgáltatást lehessen hazánkban is igénybe venni, ami külföldön már működik, nem is akárhogyan. Mindezt szerették volna úgy elérni, hogy az árak nem szállnak el, hanem megfizethetőek maradnak, de emellett a legmodernebb infrastruktúra is a vásárlók rendelkezésére álljon. Szerintem mindezt sikerült is megvalósítaniuk, mert az SSD Four csomag csupán 8 900 Ft – ba kerül havonta. Szerintem ez igazán nem magas összeg, ha arról van szó, hogy az ember megvalósíthassa az álmait. A rackforest.hu segítségével ez nekem sikerült is, ugyanis sosem gondoltam volna, hogy tényleg ennyi ember kíváncsi arra a stílusra, amit én képviselek. De szerencsére a vevőkör egyre csak nő, és remélem, hogy hamarosan csomagot kell majd váltsak, mert nem lesz elég a tárhely.