Nemcsak a lakásomat fejlesztgetem, hanem a gyermekem iskolai éveit is megalapozom

Mostanában két fő projekt van az életemben: a lakásfelújítás és a gyermeknevelés. Egyik több kihívással jár, mint a másik. Szerencsére mindegyikhez akad segítségem. Rokonokra, barátokra sok mindenben számíthatok. Azok, akik pedig nem tudnak aktívan segíteni a munkálatokban, vagy néha bevállalni, hogy vigyáznak a kisfiamra. Ők legtöbbször messziről segítenek, jó tanácsokkal. Ilyen jó tanácsnak köszönhetem, hogy hol érdemes konyhabútort csináltatni, illetve egy tanács révén jutottam el arra az oldalra is, ahol az iskola előkészítő feladatok segítségével megalapozhatom a kisfiam iskolai éveinek sikerességét. Ez az oldal a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php volt, amely első ránézésre már igazán szimpatikusnak tűnt. Ahogy egyre többet olvasgattam, nézegettem annál inkább nyerte el a tetszésem.

Az én kisfiam 5 éves, szóval mi már a sulira készülnénk, ezért is tévedtem oda az iskola előkészítő feladatok köré épülő könyvekhez. Örömmel láttam, hogy a Látogatás a tudás birodalmába című könyv éppen 5 éves kortól ajánlott. Részletesen átolvastam a könyv leírását. Ezek alapján elmondható, hogy a ez egy komplex iskola-előkészítő program. 156 színes oldalon keresztül , szakszerűen felépített játékos feladatokkal mutatja meg, hogy mi kell a sikeres iskolakezdéshez, az iskolaérettséghez. Szerencsére otthon is képesek vagyunk szakszerűen felépített iskola-előkészítést végezni, hála ennek a könyvnek. Szakemberek kezében pedig egy professzionális diszlexia prevenciós, terápiás eszköztár is egyben.

Egyénre lehet szabni

Nagyon tetszik, hogy szülőként bárhol és bármilyen tempóban haladhatunk. A könyv használata során pedig olyan készségek, képességek fejlődnek, mint:

iskola előkészítő feladatok
Iskola előkészítő feladatok – hogy gördülékenyen induljon a sulikezdés

– térbeli tájékozódás, irányok
– testséma
– szerialitás
– hallási és vizuális figyelem
– kognitív folyamatok
– ritmus és vonalvezetési gyakorlatok
– anyanyelvi fejlesztés
– szókincsbővítés
– általános ismeretetek
– emlékezet és munkamemória

Profik is ajánlják

A könyv fokozatosan nehezedik, szóval nem kell aggódni, hogy a gyermekekben szorongás alakul ki a siker hiányában. Még biztosabb lettem a dolgomban, hogy jó helyen járok, amikor az olvastam, hogy a könyvet ajánlja az ELTE Gyertyánnfy Gyakorló Általános iskolája, illetve az ELTE Óvó- és Tanítóképző Kara is. Úgyhogy ennyi információ után nem sokat gondolkodtam már, hogy megvegyem-e. Örömmel láttam, hogy a könyvnek van folytatása is és akár könyvcsomagban is meg lehet rendelni. Egyelőre azonban ezt nem tervezem megvenni, csak az első részt. Aztán majd attól függően, hogy hogyan haladunk és mennyire nyeri el a tetszésünket, majd lehet, hogy a többire is beruházok. Ezenkívül örömmel olvastam az oldal blogját is, ahol praktikus tanácsokkal, ajánlókkal is ellátják a szülőket. Nekünk az iskolakezdés a legaktuálisabb most, így én az Iskolába készülünk! című bejegyzést olvastam végig. Nagyon sok hasznos információval gazdagodtam, úgyhogy azt is szívből ajánlom.

Miután mindent megnéztem, amit szerettem volna, el is indítottam a rendelés folyamatát. Néhány adatot kell csupán megadni és készen is vagyunk. Én jelen esetben házhoz szállítással kértem és online bankártyás fizetéssel egyenlítettem ki a számlát, de van leheőség csomagpontra is kérni, illeve 3 külföldi helyszínre is. Fizetés szempontjából is tudunk válogatni. Az online bankkártyás fizetés mellett lehet fizetni utánvéttel és banki átutalással.

Mivel hétvégén adtam le a rendelés, így pár napot várnom kellett, mire kézhez foghattuk a könyvet. Szerencsére nemcsak az én tetszésemet, hanem a kisfiamét is elnyerte. Szóval alig várja, hogy végigcsináljuk a könyvet közösen. Én pedig a lakás körüli teendők mellett igazi kikapcsolódásnak élem meg a közös tanulást.