Nem árt vigyázni a lakásunkra

Ha valamire sok pénzt elköltünk, akkor nem árt rá a későbbiekben is vigyázni. Igaz ez a drága elektronikai eszközeinkre, a márkás ruháinkra, a frissen fényezett autónkra, vagy éppen a közelmúltban felújított lakásunkra. Képzeljük csak el, mekkora szomorúság lenne rajtunk úrrá, ha a nemrég kifestett és leparkettázott, majd drága pénzért csodálatos bútorokkal berendezett ingatlanunk néhány óra leforgása alatt egy csőtörés miatt a semmibe veszne. Sajnos egy csőtörés – még ha elsőre nem is tűnik a legnagyobb problémák egyikének – képes szétáztatni egy egész falat, sőt akár a lakás jelentős részét is, aminek sajnos a bútoraink is áldozatul eshetnek.

Ha úgy ítéljük meg, hogy gond van, és lehet, hogy jó lenne, ha egy szakember ránézne a vízvezetékeinkre, akkor jól jöhet a vizszereles net szolgáltatása. A cég szakemberei foglalkoznak vízszereléssel, csatornázással, csőtöréssel kijavítással, duguláselhárítással, csatornakamerázással (mellyel megspórolható a felesleges bontás) és fűtésszereléssel is. Szükség esetén akár a bejelentés követő 1-2 órán belül kiérnek a helyszínre Budapesten és környékén. A kiérkezést megelőző telefonbeszélgetés során kérdéseket tesznek fel, és a válaszaiból következtetnek arra, hogy milyen alkatrészekre, szerszámokra, szakemberekre lehet szükség a hiba kijavításához.

Ha például csőtöréssel állunk szemben, akkor a vizszereles net munkatársai valószínűleg pillanatokon belül rájönnek erre már a telefonbeszélgetés során. Figyelmeztethet a csőtörésre a csökkenő, vagy egyfolytában alacsony víznyomás; a sötét, nedves foltok a falon; a burkolat mögül szivárgó nedvesség; illetve, ha akkor is pörög a vízóra, amikor senki nem használ vizet a lakásban. Gondolhatjuk, hogy egy frissen felújított lakásban nem kell számítani csőtörésre, és ez igaz is, de ettől még előfordulhat. Sajnos nem csak rozsdás, elöregedett csövek okozhatnak ilyen jelenséget, hanem a kemény víz miatt kialakuló vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméret választás, a hibásan felszerelt illesztések, a nem megfelelő víznyomás, és persze a fizikai behatások is. A vízszerelés.net munkatársai a nap 24 órájában várják az emberek bejelentéseit, és sürgős esetben szinte azonnal képesek munkához látni. Ha esetleg további érdekes információk is érdeklik a leggyakoribb vízszereléssel kapcsolatos témákról, akkor a honlapjukon minden témáról talál egy hosszabb cikket, melyekben választ kaphat a kérdéseire.