Kedvenc búvóhelyem a házban: a fürdőszoba

Azt, hogy hol szeretsz leginkább tartózkodni a lakásodban, leginkább talán az határozza meg, hogy mivel foglalatoskodsz szívesen a legtöbbet. Van, akinek ez a dolgozó szobát jelenti, persze, ez lehet szomorú is, amikor valaki munkamániás, de lehet, hogy például ez egy stúdió és egyszerűen csak a munkája a hobbija is egyben. Aki sokat szeret főzni annak ez nyilván a konyha lesz. Én pedig leginkább a fürdőben szeretek lenni, mert megnyugtat a víz közelsége.

Emlékszem, mikor megvettük a házat és a magunk ízlésére formáltuk, sokáig próbálkoztunk, hogy kevesebb munka legyen ezzel a helyiséggel. Szóba jött például van-e más értékelhető fürdőszoba burkolat csempe helyett, de aztán végül belefutottunk a mostani csempébe és tudtuk, hogy ez kell nekünk.

Nem választottunk semmi bonyolultat, a fehér és a kék színek kombinálódnak. Ezek olyan színek, amik soha nem mennek ki a divatból és mindig azt a barátságos nyugalmat fogják sugározni. Lehet követni ész nélkül mindenféle trendeket, de ha egyszerűen ez az, ami szívből jön, akkor ezt kell választani. Az egyszerű, fehér csempéket remekül kiegészíti az általunk választott kék mozaik dekor elem, amiben a kék több árnyalat is felbukkan. Sokat agyaltunk, hogy dekorcsíkot, vagy valami csempére ragasztható egyszerűbb dekor elemet válasszunk, de végül a mozaik mellett döntöttünk. Szerencsére tetszett az a színösszeállítás, amit a boltban árultak egy táblában, tehát nem kellett egyesével ragasztgatni az apró kockákat, csak egyben a táblákat.

Itt jött a második kérdés: milyen formában ragasszuk fel őket? Vízszintesen, függőleges, netán valamilyen figurát kirajzolva? Végül nemes egyszerűséggel függőlegesen csináltuk, ez manapság úgyis trendinek mondható.

A méretekkel se akartunk túlzásokba esni, ha már van ilyen apró díszítő elemünk, nem akartuk túlkompenzálni a helyzetet a szintén divatosnak mondható óriás négyzet alakú csempékkel, ezért a falra hagyományos méretű burkolóelemek kerültek fel. A padlóra viszont – mivel hatalmas a fürdő – sokkal egyszerűbbnek tűnt nagy padlólapokat választani, amiket aztán gyorsan leteszünk. Éppen ezért ezek nagyméretűek lettek és persze négyzet alakúak, ahogyan az most igazán trendi.

Imádom az így kialakított fürdőszobánkat, a legtöbb időt a hatalmas kádunkban töltök – és nem tudom megunni!