Ha vennél, ha eladnál – a lakásod ára az ablakoktól is függ!

Az ingatlanok árazása sosem könnyű. De van néhány olyan „apróság”, amikkel te is sokkal drágábban tudod eladni az ingatlanjaidat!

Nem mindegy, hogy szőnyeg, vagy parketta van a szobákban, az sem mindegy, hogy ezek milyen színűek. Egy frissen festett vagy vakolt ház sokkal többe kerülhet, mint egy, amin már mállik a vakolat. Pedig ez igazán nem kerül sokba.

Nem mindegy a cserepek állapota, jó, ha eladásra kínálás előtt végzünk egy tisztasági festést a falakon. Ezek a kis apróságok sokkal pozitívabb fényben tüntethetik fel az ingatlanunkat. Nem kell minden egyes kis részletnek tökéletesnek lennie, de jó, ha tisztában vagyunk vele, hogyan tudjuk megkapóvá tenni a lakásokat. Hiszen nem mindegy, hogy amikor a vevő tesz egy virtuális sétát a házban, akkor mit lát.

műanyag ablak árak
műanyag ablak árak

Ha egy nagyobb családi házat szeretnénk eladni, akkor például érdemes arra is figyelni, hogy kellően otthonos ház érzetét keltse, hogy a leendő vevők tényleg el tudják képzelni ott az életüket.

Ami egy kicsit nagyobb befektetés, de sokat dobhat az ingatlan árán, az az ablakcsere. Az új nyílászárók sokkal vonzóbbá teszik a lakásokat, hiszen azt sugallják, hogy törődve volt a házzal, hogy odafigyeltek a modernizálására, tényleg fel van újítva.

Meg persze számos előnye is van a jó nyílászáróknak. Furcsa, ha egy lakást újítunk, amitől meg szeretnénk szabadulni, de néha muszáj, hiszen, ha az ablakok rosszak, nem sokan fogják megvenni z ingatlanunkat.

A felújításkor érdemes megnézni, hogyan alakulnak a műanyag ablak árak, és a felújítás árát bele kell kalkulálni az eladási árba is Hiszen nem szeretne senki sem bukni a felújított házon.

az első ablakcserém előtt a muanyagablakom.hu oldalt néztem meg, itt ugyanis összeszedtek mindent, amit a műanyag ablakokról és az ablakcseréről tudni kell, tudni érdemes. Nem baj az sem, ha ezeket az információkat a vevőknek is átadjuk, és egy ház látogatáson esetleg elmondjuk nekik a műanyag ablakok előnyeit.

Szerintem az ilyen apróságok is sok plusz hozzá tudnak tenni egy eladáshoz, így érdemes ezekre is figyelni.