Ha a bútoráruházas bajban van, segít a polcrendszer

Érdekes, hogy az érettségit követően mennyi különböző irányba indulhatnak el azok, akik korábban 4-8 évig együtt koptatták az iskolapadot. Van, akiből jogász vagy közgazdász lesz, mások inkább befektetési vagy biztosítási ügynöknek mennek. És vannak, akik pár évig takarékoskodva húzzák az igát, és végül vállalkozni kezdenek. Ilyen volt Dani barátom is, aki meglátta a lehetőséget a bútorkereskedelemben, és a kemény munkával összegyűjtött kis vagyonát egy örökséggel kiegészítve megalapította a saját bútoráruházát. Lapra szerelt import bútorokat forgalmaz, és mostanra olyan szép nagyra nőtt a vállalkozása, hogy a bővülésnek is eljött az ideje. Ezt a 20 éves érettségi találkozónkon mesélte nekem, én pedig alaposan el voltam csodálkozva, hogy valaki ilyen messzire jusson a saját erejéből, és mindemellett nem válik egy önző, nagyzoló barommá, ez igazi csoda. Tök szerény és csendes maradt, mint amilyen mindig is volt. Nem lett belőle egy nagyarcú nagyvállalkozó, hanem megmaradt Daninak, akit mindannyian ismerünk. Szóval boldogan újságolta, hogy nemsokára bővíteni akar, de még vannak számára nyitott kérdések, erről beszélgettünk kicsit, és így jött képbe a http://www.rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ oldal is, amit később ajánlottam neki.

Mivel egyre bővül a vevőköre, ezért folyamatosan gyarapítani igyekszik a készletét is, de több termék több helyet jelent, amit csak raktár bővítéssel vagy nagyobb raktár építésével lehet megoldani. Ő a kettő közötti megoldást választotta, hiszen tulajdonképpen egy újat épít fel a régi folytatása képpen, de egyvalamivel gondban volt: a polcrendszerrel. Mivel a lapra szerelt bútorok jó nehezek is tudnak lenni, így olyan polcokra, állványrendszerre volt szüksége, ami könnyedén elbírja a dobozok okozta terhelést, és könnyen kezelhetőek, praktikus felépítésűek, és jó áron vannak. Hiába van több tízmilliós árbevétele évente, attól még megfontolt emberként kell eljárnia, és alaposan megnézni, hogy mibe fektet be. Elmondása alapján olyan polcrendszerre vágyott, ami minden európai követelménynek megfelel, vagyis a hatóságok nem tudnak belekötni, de emellett könnyen és gyorsan összeszerelhető, sőt, adott esetben bővíthető is. Mivel soha korábban ilyesmivel nem foglalkoztam, így mást nem tehettem, mint okosan bólogattam. De a beszélgetés heve arra sarkallt, hogy felajánljam a segítségemet a végén.

Nagyot mondtam, éppen csak kifért a számon. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi féle és fajta polcrendszer létezik, azt meg pláne nem, hogy mekkora különbségek lehetne közöttük. Az én tudományom a salgópolcig terjedt, de így, hogy utána kellett néznem, rengeteg mindent megtudtam az egyéb állványokról, polcokról. a keresgetés közepette ráakadtam egy kereskedésre, akik olasz import polcrendszerekkel foglalkoznak. Nem csak forgalmazzák, de meg is tervezik és megépítik a megrendelő igényei szerint, szóval igazán széles körű szolgáltatást nyújtanak. Gondoltam, hogy ennél jobbat úgysem fogok találni, úgyhogy kimásoltam a http://www.rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ linket a fejlécből, és egy üzenetben elküldtem Daninak, hátha hasznát veszi.

Legnagyobb meglepetésemre így is lett, ugyanis egy héttel később felhívott, és lelkendezve mesélte, hogy tényleg megtaláltam a számára a tökéletes megoldást! Korábban is akart már hívni, de annyira belelovalta magát az egészbe, hogy kimentem a fejéből. Elmesélte, hogy felvette a kapcsolatot ezzel az állványos céggel, és csodák csodája: elképesztően rendesek és szakszerűek! Olyannyira, hogy még a küszöbön álló építkezéssel kapcsolatban is egy csomó hasznos tanáccsal tudták őt ellátni, így a terveken is változtatott. A segítségükkel kiválasztotta és kigondolta, hogy hogyan is legyen a polcrendszer, azt is figyelembe véve, hogy a jövőben is bővülhet még a raktárkészlete. És mindezt olyan kedvező áron, hogy szinte el sem akarta hinni. Az erre szánt költségvetésnek csak egy részét kell így felhasználnia, a többi mehet további fejlesztésekre. Annyira örült, hogy hálája jeléül családostul meghívott engem vacsorára, és így személyesen is el tudja mondani majd, hogy mekkora segítség volt a számára a felfedezésem.