A tökéletes lakás sem jött volna össze egy jó laptop nélkül

Lassacskán a végére érek a már vagy másfél éve húzódó lakásfelújításomnak. Nem mondom, hogy könnyű menet volt, azt sem mondom, hogy mindent sikerült olcsón megúszni, de abban biztos vagyok, hogy a legjobbat kaptam a pénzemért és maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel minden téren. Mindent pontosan úgy sikerült eddig kialakítanom, ahogy az az én fejemben egyszer megszületett és ez valami felhőtlen boldogság. Minden pontosan a neki szánt helyen van, az összes bútor és növény, az összes textília olyan színű és anyagú, mint amilyet szerettem volna és az összes fal is azt az árnyalatot kapta, amiről már kislányként is álmodoztam. Csodálatos megélni azt, hogy az álom valósággá vált. És persze mindez azért, mert hajlandó voltam mindennek alaposan utánajárni és addig döngettem a falakat, amíg azt az eredményt nem kaptam, amit ténylegesen elképzeltem.

Viszont ez az egész nem jött volna össze egy nagyon jó laptop és internet nélkül, hiszen mindent, de tényleg kivétel nélkül MINDENT ott kerestem és találtam meg, majd passzintottam össze a többi holmival a virtuális térben. Laptop vásárlásra mindig nehezen adtam a fejem, mert a munkámból adódóan elég komoly specifikációkkal kellett mindig is rendelkezni az eszközeimnek, viszont ezzel párhuzamban mindig úgy éreztem, hogy ez valójában nem ér ennyit. Aztán egy baráti összejövetelen ajánlottak egy üzletet…

Számítógép és Laptop Szerviz – Budán és Pesten is – 2019 – PCMENTOR

A PCMentor egy olyan vállalkozás, ahol a számítógépes – laptopos ügyek mindegyikével foglalkoznak, a “Mari néni beleöntötte a kávét a billentyűzetbe” kategóriától egészen a használt és új cikkek értékesítéséig. Ez volt az én szerencsém! Mindig bizalmatlan voltam a használt piacot illetően, legyen szó bármiről. Egyszerűen úgy éreztem, hogy túl sok ponton átvághatnak – és igazából még mindig így érzem – de legalább a számítógépekkel kapcsolatban már nem. Egy ilyen illusztris szerviz nem engedheti meg magának, hogy olyan cikket adjon tovább, ami nem megbízható. Éppen ezért baráti ajánlásra körülnéztem az ő kínálatukban és hamar rá is leltem a mostani eszközömre – amiről gyakorlatilag megterveztem és berendeztem a lakásomat. Azóta is tökéletesen kiszolgál, semmi probléma nem volt vele és mondanom sem kell, hogy az új árhoz képest jelentős kedvezménnyel jutottam hozzá, pedig “szinte új” állapotú volt akkor is.

Ezen kívül egyébként nagyon jó a szervizük is. Ezzel ugyan direktben személyes tapasztalatom nincs, de aki ajánlotta az oldalukat ő gyakori megrendelőjük – céges vonalon. Az mindig szimpatikus, ha egy vállalkozásban ilyen professzionális irányban is mozognak, ezalatt azt értem, hogy céges flottákat is kezelnek (hardver, szoftver, karbantartás, stb.), hiszen ha ők rájuk bízzák a munkaeszközeiket, akkor én miért ne tehetném.

A másik jópofa dolog, hogy kb. még a számítástechnikához cseppet sem konyító szüleimnek is jó szívvel ajánlanám a szolgáltatásaikat, illetve kifejezetten a honlapjukat, mert szándékosan úgy van kitalálva az egész, hogy az is értse, aki egyáltalán nem ért hozzá. Ezt pofonegyszerűen úgy érik el, hogy nem tényszerű szolgáltatásokat sorolnak fel a tevékenységi köreik között, hanem azokat a problémákat, amikkel a felhasználó szembesülhet. Ezek alapján pedig könnyedén be lehet lőni, hogy miről van szó és mi lehet rá a megoldás. Ennek a megoldásnak az ára feketén-fehéren olvasható az árlistában – így hát mindenki boldog. Szeretem azokat a szolgáltatókat, akik nem pusztán a profitra hajtanak, hanem tényleg a vevő fejével gondolkoznak és megpróbálnak segíteni és egyszerűvé tenni a közös munkát. Szerintem valahol itt kezdődik egy embereknek szóló szolgáltatás. Szóval ha laptop vásárlásról, eladásról vagy szervizelésről van szó, akkor én a PCMentort ajánlom. A neten is szuperek, élőben meg még szuperebbek, ahogy a budai bázisukon (I. kerület), épp úgy a pestin (XIV. kerület) is.