A lakás után jöhetett végre a vállalkozás

A lakásom megvásárlása és berendezése után a következő nagy célom az volt, hogy lecserélhessem végre a főállásom egy vállalkozásra. Ehhez elsősorban egy fagylalt standot szerettem volna, ugyanis nagyon szívesen foglalkoznék ilyesmivel, ám bevallom, nem igazán tudom, hogyan is kezdjek hozzá.

Egyik barátomhoz fordultam segítségért, aki már jó ideje egy kávézót üzemeltet. Mesélt nekem a kezdeti nehézségekről, felhívta a figyelmemet jó néhány tanulságra, amit nekem nem kell elkövetnem már, ha hajlandó vagyok hallgatni rá.

Az egyik ilyen például a gépek beszerzése volt, amiről sokat beszélgettünk. Elmesélte nekem, hogy ő anno nagyon csúnyán megjárta, ugyanis nem a megfelelő gépeket szerezte be, megbízhatatlan helyről rendelt, és nagyon hamar elromlottak. Ahhoz, hogy nekem ne kelljen ezt megtapasztalni, javasolta, hogy az RDealer.hu oldalról rendeljek.
Másodszorra már innen szerezte be a gépeket, szintén ajánlás útján jutott el hozzájuk, és nem csalódott. Sőt, elárulta, hogy volt olyan gép, melyet csak használtan tudott megvásárolni, mégsem tapasztalt semmi rosszat vele kapcsolatban.

Úgy döntöttem, megfogadom Jani tanácsát, és nekiálltam tájékozódni az RDealer.hu oldalán. Örömmel láttam, hogy van egy gondosan vezetett blogjuk is. Mivel azt sem tudtam az elején, hogy eszik-e vagy isszák a fagylalt- és egyéb gépeket, így remekül jött egy kis segítség.
A blogbejegyzéseket nagy szaktudással, mégis közérthetően írják, ami hihetetlen kapaszkodót nyújthat a laikusoknak. Számos márkát ismertem meg innen, megtudtam, melyik gép mire jó, és azt is, hogy mik azok a sarkalatos pontok, melyekre mindenképpen oda kell figyelnem a működésüket, karbantartásukat illetően.

Miután “kiképeztem” magam fagyigépekből is, jöhetett az izgalmas része és egyben a kalandom kezdete: az első gépek kiválasztása az RDealer.hu oldaláról.
Számos minőségi fagylaltgép elérhető a kínálatban, amelyekkel igazi, krémes, olasz édességet tudunk készíteni.
Mivel egy fagykészítő gép egyáltalán nem kis tétel, úgy döntöttem, kezdésnek egy használt darabot fogok venni. Ha valaki az RDealer.hu-ról rendel, nem lesz hátránya abból, hogy egy gép használt, hiszen még garanciát is adnak rá! Konkrétan minden termékükre van garancia: az újakra 1 évet, a használtakra 3 hónapot biztosítanak.

Mivel fagylaltgépek között is óriási különbségek lehetnek, nagy segítség volt, hogy az óriási kínálaton belül is lehet szűkíteni. Akár márkára, akár a készülék típusára, funkciójára akarunk szűrni, tökéletes megoldást kínál a webshop oldalsó panelja, mellyel néhány kattintással személyre szabhatjuk az előttünk lévő kínálatot.

Hamarosan ki is választottam a megfelelő gépet, ami mind funkcióit tekintve, mint árban megfelelt a számomra kezdésnek. Az oldalt igényesen készítették el, így a termékleírásokra is kiemelt hangsúlyt fektettek, ami jól jött a döntés meghozatalában.

Miután megvolt a készülék, a következő teendőm az volt, hogy felvegyem vegyük a kapcsolatot. A telefonban nagyon kedvesek voltak, és látszott, hogy érti a dolgát a vonal túlsó felén lévő személy, ugyanis minden kérdésemre rögtön tudott válaszolni.
Végül, hogy 100%-ig biztos lehessek a dolgomban, úgy egyeztünk meg, hogy elmegyek a bemutatótermükbe, hogy megtekintsem a gépet.

Utólag ki is emelném, hogy ez remek ötlet volt. A kollégák rögtön a segítségemre siettek, bármit szerettem volna kérdezni, valamint ott helyben sok mindent megbeszéltünk, többek között a szállítás és a fizetés részleteit is.
Előbbi nagy fejtörést okozott számomra, kicsit stresszeltem is a témán, hiszen nem rendelkezem a szállításhoz megfelelő gépjárművel, továbbá a beüzemelés is okozhatott volna gondot elsőre. Ebben hála az égnek mind tudtak segíteni! Nyilván itt nincs egységes “futárszolgálatos” megoldás a kiszállításra, hiszen minden gép és minden igény más és más, így másképp is kell kivitelezni a szállítást, ám ez nem gond, csupán beszélni kel róla. Hamar tudták, mit szeretnék, így gyorsan megegyeztünk a szállítást illetően.

Nagyon izgatott voltam, hogy vajon hogyan fog szuperálni az új masina. Szerencsére gyorsan megtanultam kezelni, abszolút nem okozott különösebb fajta kihívást.
Bátran ki merem jelenteni, hogy az RDealer.hu oldaláról való rendelés igazán jó döntés volt! Csak ajánlani tudom őket mindenkinek, aki szeretne magas minőségű, mégis jó áron beszerezhető termékeket a vendéglátó egységébe!

A lakás volt az első álmom, a fagylaltos stand pedig a legnagyobb célom. Végre teljes a boldogság, mióta mindkettő megvalósult!